:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Februar 14, 2020   14:10

0

238

Gračanica: Zdravstvenim ustanovama uručena opremu za fizikalnu terapiju

Direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandar Popović uručio je Službama za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju vrednu medicinsku opremu, koja će im olakšati svakodnevni rad sa pacijentima.

Zdravstvenim ustanovama u Gračanici, Donjoj Gušterici i Lapljem Selu, Popović je na korišćenje uručio savremene multifunkcionalne aparate, koji sadrže sve potrebne agense fizikalne terapije – laser, magnet, vakum, ultrazvuk, elektroterapiju i elektrodijagnostiku.

Kako je saopšteno iz Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Opštine Gračanica, prednost ovih uređaja je pružanje istovremenog tretmana za dva pacijenta, različitim terapijama.

„Godinama unazad posvećeni smo brizi o zdravlju ljudi i unapređenju usluga zdravstvenog sistema. Siguran sam da će ove zdravstvene ustanove uz pomoć nove opreme koju smo uručili poboljšati kvalitet rada i usluga pacijentima. Osim šireg spektra i boljeg kvaliteta usluga, ovim medicinskim aparatima će se ubrzati protok pacijenata kroz ove ustanove i smanjiti liste čekanja pacijenata kojima je neophodan oporavak fizikalnom terapijom“, istakao je direktor zdravstva i socijalne zaštite Aleksandar Popović.

Opština Gračanica nastaviće da pomaže i unapređuje rad zdravstvenih ustanova, dodao je Popović.

Izvor: Opština Gračanica

KiMGračanicaoprema za fizikalnu terapiju
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva