:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Februar 14, 2020   15:40

0

306

Grad Beograd pomaže izgradnju stanova za žitelje zgrade “Samački blok” u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je danas sa svojim saradnicima sastao sa DP “Urbanizam” i tom prilikom najavio rešavanje stambenog pitanja za stanare “Samačkog bloka”u Kosovskoj Mitrovici.

Na sastanku je bilo reči i o značajnim projektima koje je DP “Urbanizam” uradilo za Kosovsku Mitrovicu.

“DP “Urbanizam” jasno dokazuje koliko doprinosi infrastrukturi u našem gradu. Nastavljamo da pored saobraćajnih kolapsa izgrađujemo stambene jedinice i značajne objekte za funkcionalnost i održivost srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije. Danas smo definisali i jedan od značajnih projekata za rešavanje problema socijalno ugroženih porodica iz tzv. “Samačkog bloka”. Sredstva je obezbedio Grad Beograd i želim da istaknem veliku zahvalnost na svemu što su učinili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i Direkcija za zemljište i građevinu Beograda. To je jasan pokazatelj da je Srbija uz naš narod na Kosovu i Metohiji” navodi Spirić.

Za ovaj projekat izdvojena su 42 miliona dinara, kako bi se rešio problem socijalno ugroženih lica, koja su ne tako davno ostala bez krova nad glavom

Miodrag Rakićević, direktor DP “Urbanizam” izrazio je nadu da će se saradnja uspešno nastaviti kao i u prošlosti.

“Mi ćemo kao i do sada učestvovati u svim projektima koje realizuje lokalna samouprava, sa uspehom kao i do sada. Imamo izvanrednu saradnju, posle dužeg vremena obezbeđeni su nam prostor i uslovi za rad i nadamo se da će saradnja biti odlična kao i do sada. Hvala na poseti, a mi smo tu da budemo u službi naših građana” rekao je Rakićević.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMSpirićSamački blokKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva