:

:

TV Most

Foto: RTCG

clock

Maj 13, 2020   12:55

0

231

Građani Berana i Andrijevice blokirali put zbog Joanikija

Građani Berana i Andrijevice blokirali su magistralni put protestujući protiv hapšenja vladike Joanikija i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve.

Oni su poručili da se neće razići dok episkop i sveštenstvo ne budu pušteni iz zatvora.

U Beranama je, kako prenosi podgorički portal IN4s, u toku akcija privođenja građana, pristalica SPC, koji su na dostojanstven način prethodne četiri večeri protestovali zbog policijsko-tužilačke akcije protiv sveštenstva Eparhije budimljansko-nikšićke.

Zbog jučerašnjih litija u Nikšiću episkop Joanikije i još sedam sveštenika privedeni su noćas i određen im je pritvor od 72 sata.

Dvojica sveštenika zdravstveno loše, intervenisala Hitna

Hitna pomoć intervenisala je u Centru bezbednost Nikšić, na zahtev sveštenika N. M., a sveštenik S. J. nije saslušan zbog lošeg zdravstvenog stanja, saopšeno je iz Saveta za građansku kontrolu rada pollicije.

Taj savet je saopštio da prati, po sopstvenoj inicijativi, postupanje policijskih službenika i poštovanje prava zadržanih osoba u Centru bezbednosti Nikšić.

"Službenici policije reagovali su odmah i HMP je stigla u najkraćem roku. Lice je primilo odgovarajuću terapiju i nastavljen je njegov boravak u prostorijama za zadržavanje. Sveštenik S.J. iz zdravstvenih razloga nije saslušan od državnog tužioca. Kada se ta aktivnost realizuje policijski službenici će postupati po nalogu tužioca i uz puno poštovanje i zaštitu njegovog zdravlja”, navodi se, između ostalog, u saopštenju Saveta.

Izvor: Танјуг

Crna GoraJoanikijeblokada putazdravstveno stanje sveštenika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva