:

:

TV Most

clock

Februar 02, 2023   13:36

0

160

Građani Zapadnog Balkana ubuduće u Albaniju samo sa ličnim kartama

Građani zemalja Zapadnog Balkana ubuduće će moći da idu u Albaniju samo sa ličnim kartama, izjavio je albanski ministar unutrašnjih poslova Bljedar Bljedi Čuči.

"Doneli smo dve odluke na sednici vlade u sredu. Prva se tiče slobodnog kretanja građana na Zapadnom Balkanu samo sa ličnom kartom. Reč je o sporazumu koji je u novembru prošle godine potpisan u Berlinu. Stupanjem na snagu ove odluke svi građani Zapadnog Balkana mogu slobodno dolaziti u Albaniju samo sa ličnom kartom", rekao je Čuči, preneo je "Balkanveb".

On je dodao da je "taj sporazum u duhu dve veoma važne inicijative za jačanje regiona i Zapadnog Balkana - Berlinskog procesa i Otvorenog Balkana".

Druga odluka koju je albanska vlada donela na jučerašnjoj sednici odnosi se na saradnju sa Severnom Makedonijom radi stvaranje Zajedničke grupe za borbu protiv organizovanog kriminala i trgovine ljudima.

"To je sporazum koji mora da bude ratifikovan u parlamentu Albanije. Na osnovu ovog sporazuma, napravićemo Zajedničku grupu koja će se baviti određenim pitanjima vezanim za organizovani kriminal", dodao je Čuči.

Izvor: T a n j u g

AlbanijaZapadni Balkanlične karte
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva