:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 03, 2019   11:32

0

178

Gradi se most na Koridoru 11, spajaju se dve obale Save

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare na deonici auto-puta E-763 od Surčina do Obrenovca, na Koridoru 11. Sa ponosom mogu da kažem da spajamo dve obale Save, od danas, pa narednih sedam dana, rekao je Vučić.

Most dužine 1.581 metar i širine 29 metara gradi kineska kompanija "China Communications Constructions", a ukupna vrednost radova na toj deonici iznosi 233,5 miliona dolara. Ostalo je još metar i po mosta da se spoji.

"Sa ponosom mogu da kažem da spajamo dve obale Save, od danas, pa narednih sedam dana", rekao je Vučić navodeći da most izgleda velelepno.

Ukazao je da na deonici od 17,6 kilometara između Surčina i Obrenovca radi 650 radnika. Kada se ta deonica završi, Beograd će auto-putem biti povezan sa Čačkom, Požegom, Užicem i zapadnom Srbijom.

"Mi ćemo put Obrenovac–Čačak u narednih mesec i po dana potpuno da otvorimo za saobraćaj, što je za Kolubarski okrug, Valjevo, Lajkovac, Mionicu, Ljig, ogromno olakšanje", rekao je predsednik i dodao da je za Beograd  i dalje problem dolazak do Obrenovca, ali da se zato radi sekcija koja spaja tu opštinu sa Surčinom.

Rok za to je bio januar 2020, ali je sa kineksom kompanijom CRBC koja izvodi radove dogovoreno da se oni završe do Svetog Nikole, kako bi ljudi za novogodišnje praznike mogli da računaju na auto-put do Čačka.

Vučić je rekao i da će 15, 16. ili 17. maja za saobraćaj biti otvorena Grdelička klisura.

Za tri meseca otvara se i istočni krak Koridora 10, ka Bugarskoj. "To je nešto što menja sliku Srbije. Pokazuje koliko je Srbija napredovala i da može da ide brže i uspešnije nego što je bilo ranije", naveo je predsednik.

Zahvalio je kineskim partnerima na tome što daju najbolje uslove, kao i predsedniku Kine Si Đinpingu i kompletnom kineskom rukovodstvu na ogromnom trudu i radu. U šali je zatražio od ambasadorke Čen Bo da u Srbiju dođe još fabrika kao što je "Meita", koja će zapošljavati više od 3.000 radnika, sa prosečnom platom od 80.000 dinara.

Obilasku radova prisustvovao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor EPS-a Milorad Grčić.

Izvor: RTS

Aleksandar VučićKoridor 11
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva