:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Jun 19, 2019   16:44

0

655

Gradonačelnici sa severa Kosova izjavama na svečanim sednicama stupili na dužnost

Na vanrednim lokalnim izborima za gradonačelnike četiri opštine na serveru KiM, koji su održani 19.maja ubedljivu pobedu odneli su kandidati Srpske liste koji su danas na svečanim sednicama stupili na dužnost. Njihova poruka  građanima je da će uvek voditi računa o njihovim interesima i da neće izneveriti  ukazano im poverenje.

Na svečanoj sednici gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić svečano je izjavio da će ” časno, verno, nepristrasno , savesno i prema Zakonu izvršavati svoju dužnost i koristiti svoja ovlašćenja kao gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica , da bi se obezbedili uslovi za miran život za sve građane” .

Građanima Severne Mitrovice se zahvalio na ukazanom poverenju rekavši da će dužnost obavljati časno u skladu sa interesima građana.

“To je ujedno i velika obaveza, ne samo moja, već i svih vas u skupštini da budemo još bolji u svom radu, i da unapredimo život naših sugrađana, pre svega da žive u miru, a moramo im pomoći i u svakom drugom vidu” rekao je.

Gradonačelnik Severne Mitrovice i predsednik Srpske Goran Rakić je nakon svečane sednice novinarima rekao  da će sve odluke koje se tiču srpskog naroda donositi “kao i uvek uz konsultacije sa našom državom Srbijom i predsednikom Aleksandrom Vučićem u korist našeg naroda” .

Sednici kojoj je prisustvovalo 14 odbornika, prisustvovala i ministarka administracije lokalne samouprave Adrijana Hodžić, predstavnici Evropske unije, KFORa, mediji.

I u Zubinom Potoku i Leposaviću svečano su potpisali izjave o stupanju na dužnost Srđan Vulović i Zoran Todić. Gradonačelnik Leposavića  Zoran Todić je rekao da izborni rezultat i poverenje koje su građani ukazali, kako njemu tako i njegovim kolegama iz Srpske Liste, obavezuje sve njih da i u narednom periodu odluke donose u korist građana. On je najavio nova kapitalna ulaganja u ovu opštinu uz pomoć Vlade Republike Srbije.

Izvor: TV Most, Radio Kosovska Mitrovica

KiMgradonačelnicisever KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva