:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 03, 2019   12:18

0

249

Gradska toplana u Kosovskoj Mitrovici ima dovoljno energenata za ovu grejnu sezonu

Iako su oktobar i novembar bili natprosečno topli ,grejna sezona u Gradskoj toplani u Kosovskoj Mitrovici je počela na vreme. Radijatori u svim ustanovama koje se greju preko toplane su topli, a prema rečima nadležnih za sada ima dovoljno energenata.

I u ovim hladnim decembarskim danima, zahvaljujući Gradskoj toplani, učionice u osnovnim i srednjim školama su tople, pa deca nastavu prate nesmetano.

„Učenici dolaze u toplu školu koja je svakog jutra spremna za rad. Najbitnije je da, prema informacijama koje posedujemo, naša toplana ima dovoljno mazuta za naredni period. Zahvaljujući Kancelariji za KiM i Privremenom organu Opštine Kosovska Mitrovica,  obezbeđena su sredstva za nesmetano zagrevanje prostorija škola“, rekao je Ivan Zaporožac, direktor Osnovne škole „Branko Radičević“ u Kosovskoj Mitrovici.

Zaporožac je pohvalio i veliko angažovanje radnika i upravnika Gradske toplane i istakao da je saradnja škole sa ovim preduzećem oduvek na visokom nivou.

Osnovna škola „Branko Radičević“ samo je jedna od ustanova u Kosovskoj Mitrovici koja se toplotnom energijom snabdeva preko Gradske toplane.

Prema rečima Radoslava Nikolića, upravnika Gradske toplane, grejna sezona je krenula na vreme.

„Zbog niskih jutarnjih temperatura grejanje je krenulo već  7. oktobra. Kako je kasnije vreme išlo na ruku, radili smo smanjenim režimom ali neprekidno. Energenata ima dovoljno do kraja grejne sezone“, dodao je Nikolić.

On je rekao da su u toku letnjeg perioda urađeni neophodni remonti i izrazio nadu da neće doći do većih kvarova.

Prema rečima nadležnih, nadaju se da će do kraja grejne sezone svim njihovim korisnicima radijatori biti topli.

KiMGradska toplanagrejna sezona
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva