:

:

TV Most

clock

Avgust 04, 2022   18:37

0

191

Grajner u Rusiji osuđena na devet godina zatvora

Ruski sud osudio je danas američku košarkašicu Britni Grajner na devet godina zatvora proglasivši je krivom za posedovanje i šverc droge.

 

Sud je naložio i da Grajner plati novčanu kaznu u iznosu od milion rubalja odnosno 16.000 dolara.

Sud je u presudi naveo da je Grajner zločin počinila namerno, iako je ona kazala da je počinila grešku, preneo je Rojters.

Rusko tužilaštvo zatražilo je za Grajner kaznu zatvora u trajanju devet i po godina zbog šverca droge, dok je odbrana tražila od suda da je oslobodi optužbi.

Zvezda ženske NBA košarke i dvostruka olimpijska šampionka uhapšena je u februaru na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, nakon što je u njenom prtljagu pronađeno ulje kanabisa.

Bajden: Presuda Grajner neprihvatljiva, Moskva da je oslobodi

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da je neprihvatljiva presuda ruskog suda američkoj košarkašici Britni Grajner na devet godina zatvora zbog optužbi za posedovanje droge u Rusiji i pozvao Moskvu da je odmah oslobodi.

"Danas je američka državljanka Britni Grajner osuđena na zatvorsku kaznu koja je još jedan podsetnik na ono što je svet već znao: Rusija pogrešno zatvara Britni", naveo je Bajden u saopštenju, preneo je Rojters.

On je dodao da je to neprihvatljivo i pozvao Rusiju da Grajnerovu odmah oslobodi, 'kako bi mogla da bude sa svojom partnerkom, voljenima, prijateljima i saigračicama'.

Grajner: Volim svoju porodicu

Američka košarkašica Britni Grajner, koju je ruski sud danas osudio na devet godina zatvora proglasivši je krivom za posedovanje i šverc droge, po izlasku iz sudnice kratko je poručila da voli svoju porodicu.

"Volim svoju porodicu", izjavila je Grajner sa lisicama na rukama, prenosi Rojters.

Grajner je osuđena na osnovu optužbi za posedovanje i krijumčarenje droge, a tokom završne reči izjavila je da je počinila grešku.

Blinken: Naš stav se ne menja - Grajner nezakonito pritvorena

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da devetogodišnja zatvorska kazna izrečena američkoj košarkašici Britni Grajner u Rusiji neće promeniti stav SAD, a to je da je ona nezakonito pritvorena, ističući da će Vašington nastaviti da radi na vraćanju Grajnerove kući.

Blinken je rekao da presuda Grajnerovoj dodatno pojačava nepravdu koja joj je učinjena kada je nezakonito pritvorena.

"Ništa u vezi sa današnjom odlukom ne menja našu odluku da je Britni Grajner nezakonito pritvorena i nastavićemo da radimo na tome da vratimo Britni i drugog nezakonito pritvorenog američkog državljanina (marinca) Pola Vilana kući", naveo je Blinken u saopštenju, preneo je Rojters.

Izvor: T a n j u g

Britni GrajnerRusijazatvorkošarkašica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva