:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2019   14:12

0

441

Grbić: Bili smo i ostali, oslonac našeg naroda i naše države na ovim prostorima

“Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici predstavlja jednu od najznačajnijih institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji"naveo je u saopštenju rektor PU sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Rade Grbić.

"U svojoj, više od pola veka dugoj tradiciji, naš univerzitet je sačuvao svoju osnovnu ulogu obavljanja nastavne i obrazovne delatnosti u okviru jedinstvenog obrazovnog sistema Republike Srbije. Bili smo i ostali, oslonac našeg naroda i naše države na ovim prostorima” podsetio  je u saopštenju Grbić.

On dodaje da sa svojih 10 fakulteta, 107 akreditovanih studijskih programa, 8000 aktivnih studenata i 1180 zaposlenih, Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ravnopravni član Konferencije univerziteta Republike Srbije i Evropske univerzitetske asocijacije.

Grbić ocenjuje da je najnovija najava prištinskih vlasti o promeni statusa Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici predstavlja još jedan u nizu pokušaja asimilacije Srba na Kosovu i Metohiji i gušenja njihovih osnovnih ljudskih prava.

“Zahvaljujući snažnoj podršci predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, a pre svega ministra prosvete Mladena Šarčevića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, naš univerzitet će ostati stub opstanka Srba na Kosovu i Metohiji i institucija u kojoj će se još mnogo godina na srpskom jeziku i u obrazovnom sistemu Republike Srbije školovati nove generacije studenata” piše u saopštenju koje je potpisao rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Rade Grbić.

Izvor: TV Most, saopštenje

UniverzitetRade Grbićsaopštenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva