:

:

TV Most

clock

Jul 05, 2020   16:43

0

80

Grčka od sutra u 6.00 zatvara granice za državljane Srbije

Ministar trgovine, turizma i telekomuinikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će Grčka od sutra ujutru u 6.00 sati zatvoriti granice za državljane Srbije.

 

On je to rekao za N1 Beograd.

Kako se navodi, Grčka je tu odluku donela zbog epidemiološke situacije u Srbiji i velikog broja testiranih ljudi iz Srbije u Grčkoj koji su pozitivni. Turistima iz Srbije koji se trenutno nalaze u Grčkoj biće omogućeno da završe svoje aranžmane.

Ambasadu Srbije u Atini zvanično je obavestio kabinet grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa da će Grčka od sutra zatvoriti granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Upozoravamo građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj njih zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke", istakao je ministar.

Direktor Jute Aleksandar Seničić rekao je za B92.net da će svi koji su na letovanju u Grčkoj, moći da ostanu do kraja.

"Neće ih isterati napolje, nema problema, ostaviće ih tamo da završe i po rasporedu će se vraćati. Nema zvaničnog saopštenja od Grčke, informacija je da zatvaraju od 6 sati. Oni koji uđu do 6, pretpostavljam, ostaće, a ostali koji su već tamo preko agencija, mogu da završe letovanje, naravno", rekao je on za B92.

"Oni koji su individualno otišli, donosiće samostalno odluke kada da se vrate", dodaje Seničić.

"Problem je za ove koji bi trebalo da krenu večeras, ali odluke o tome će donositi agencije", zaključio je.

Peloni: Grčka do 15.jula zatvorena za državljane Srbije

Od 6. do 15. jula državljanima Srbije biće privremeno zabranjeno da ulaze u Grčku, izjavila je danas Aristotelija Peloni iz pres službe grčke vlade.

Ona je kazala da vlada pomno prati situaciju razvoja pandemije u EU i svuda u svetu, prenosi ANA.

"Prema najnovijim epidemiološkim podacima, odlučeno je da se srpskim državljanima privremeno zabrani ulazak u Grčku od 6. jula u 6.00 do 15. jula. Vlada je u saradnji sa nadležnim službama analizira i procenjuje kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete za javno zdravlje", rekla je Peloni.

Izvor: T a n j u g , B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva