:

:

TV Most

clock

Oktobar 11, 2021   21:24

0

129

Grčka pojačava odbranu granica sa Turskom zbog migranata

Grčka će povećati broj zaposlenih na granici sa Turskom zbog strahovanja od povećanja broja pokušaja ilegalnih prelazaka migranata povezanih sa krizom u Avganistanu, rekli su danas zvaničnici.

Dodatnih 250 oficira pridružiće se 1.500 graničnika, a takođe će 800 službenika biti zaposleno na aerodromu u blizini grčko-turske granice, piše AP.

Grčka je negirala optužbe grupa za ljudska prava da migranti ne dobijaju pravo na azil i da su po kratkom postupku deportovani nazad.

Grčki ministar migracija Notis Mitarači, danas je u parlamentu rekao da sve veći broj zemalja EU vrši pritisak na izvršne vlasti Unije da preduzmu oštrije mere za sprečavanje migracija.

"Evropa se ne graniči sa zaraćenim zemljama. I većina ljudi koji stižu nisu u opasnosti pa je važno definisati kako migracijska politika funkcioniše kao i granična sigurnost", rekao je on.

Poljska i Litvanija se poslednjih meseci bore sa velikim brojem migranata koji su većinom iz Avganistana, i optužuju Belorusiju za podsticanje protoka migracija.

Grčka, Poljska i Litvanija su među 12 zemalja koje su prošle nedelje poslale pismo Evropskoj komisiji tražeći da se uvedu oštrije mere EU protiv ilegalne migracije.

Izvor: Танјуг

GrčkaTurskamigranti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva