:

:

TV Most

clock

Decembar 16, 2020   12:54

0

187

Grčka produžila zabranu ulaska do 7. januara, granice otvorene državljanima Evropske unije

Grčka je produžila zabranu ulaska stranih državljana, uključujući i državljana Srbije, do 7. januara, navodi se na Fejsbuk stranici grčke ambasade u Srbiji "Greece in Serbia-Grčka u Srbiji".

Ova odluka važi za period od 15. decembra do 7. januara.

Na osnovu zajedničke ministarske odluke vlade Grčke od 12. decembra 2020. na snazi je zabrana ulaska u Grčku stranih državljana, radi sprečavanja daljeg širenja virusa kovid-19. Ova zabrana se ne odnosi na državljane zemalja članica EU i država Šengen zone.

Zabrane se ne odnosi na medicinsko osoblje, istraživače i profesionalce iz oblasti zdravlja pod uslovom da je njihov ulazak u Grčku u poslovne svrhe, lica koja već duži vremenski period imaju boravak u državi članici EU ili Šengen zoni, kao i za one koje imaju dozvolu boravka u državama članicama EU ili Šengen zoni.

Takođe ova zabrane ne odnosi se na članove državne delegacije, osoblje diplomatskih i konzularnih predstavništava i delegacija, osoblje međunarodnih i evropskih institucija, članove humanitarnih organizacija tokom obavljanja aktivnosti, vojna lica i pripadnike bezbednosnih snaga ili grčkog Generalnog sekretarijata za civilnu zaštitu.

Zabrana ne važi i za zaposlene u oblasti transporta, uključujući i morski i rečni saobraćaj, posade vazduhoplova, posade i tehničko osoblje letilica za gašenje požara, kao i vozače kamiona koja su u tranzitu radi transporta robe, kao i apsolutno neophodno osoblje za njihov transport.

Ova odluka grčke vlade ne važi ni za putnike u tranzitu, studente koji studiraju u Grčkoj, lica koja se bave negom starijih lica i lica sa posebnim potrebama, kao i sezonske poljoprivredne radnike.

Izvor: Танјуг

Grčkakoronavirusgranice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva