:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Januar 21, 2020   16:26

0

129

Grenel: Avio-linija BG-PR početak svetle budućnosti

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel nazvao je danas "istorijskim iskorakom" potpisivanje uspostavljanja direktnih letova između dva grada ocenivši da će to pomoći poslovnoj zajednici da otvori nova radna mesta i proširi tržišta.

"Želim da se zahvalim stranama što su učinile ovaj istorijski iskorak, kao i "Lufthansa" i NATO. Predsednik Tramp i njegov tim naporno su radili kako bi postigli ovaj dogovor, što je samo početak svetle budućnosti koju predviđamo za naše prijatelje u Srbiji i na Kosovu", rekao je Grenel za Blic.

On je naglasio da je ekonomski razvoj ključ za pokretanje procesa između Beograda i Prištine, ističući da je potpisivanje pisma o namerama sa kompanijom "Lufthanza" o obnovi avio-linije Beograd-Priština usledilo nakon njegovog imenovanja za specijalnog izaslanika.

"Kada je predsednik Tramp zatražio da budem specijalni izaslanik predsednika za mirovne pregovore Srbije i Kosova, jasno je rekao da je ekonomski razvoj ključ za pokretanje procesa. Ekonomski rast je i uvek će biti najveći stvaralac bogatstva za ljude ovog regiona i sveta", naglasio je Grenel.

Kako je dodao, "istorijsko potpisivanje uspostavljanja direktnih letova izmedu Beograda i Prištine, prvi put posle 21 godine, pomoći ce poslovnoj zajednici da otvori nova radna mesta i proširi tržišta".

On je istakao da će "stanovnici i privrednici moći da šest sati vožnje zamene direktnim letom koji traje otprilike 20 minuta".

Delegacija Ministarstva privrede potpisala je juče u Berlinu pismo o namerama sa kompanijom "Lufthanza" o obnovi avio-linije Beograd-Priština.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva