:

:

TV Most

clock

Oktobar 24, 2020   21:18

0

42

Grenel: Danas u Srpskoj kući u Milvokiju

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel objavio je na svom Instagramu profilu da je danas posetio lokalnu srpsku zajednicu u Viskonsinu, u okviru kampanje Inicijative "Srbi za Trampa 2020".

"Danas sam u Srpskoj kući u Milvokiju, Viskonsin - i ovi Amerikanci gore od želje da glasaju za Donalda Trampa", napisao je Grenel na Instagramu uz fotografije sa događaja.

Inicijativa "Srbi za Trampa 2020." najavila je da će Grenel u nedelju prisustvovati liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju.

To je objavljeno na Fejsbuku Inicijative, uz konstataciju da su "američki" Srbi ponosni što će im se na nedeljnoj liturgiji u crkvi Svetog Save pridružiti Grenel.

Starešina hrama Svetog Save u Milvokiju otac Dragan Veleušić kaže da će sutra prisustvovati liturgiji u toj crkvi i posle njenog završetka razgovarati sa predstavnicima srpske zajednice u SAD.

Kako kaže, počastvovani su Grenelovim dolaskom i što se takav sastanak održava baš u glavnom i najvećem gradu Viskonsina u kome je srpska zajednica najbrojnija, iako je odluka najverovatnije deo predizborne kampanje.

Hram SPC koji će posetiti Grenel jedan je od najlepših u čitavoj srpskoj dijaspori, izgrađen je 1956. godine u srpsko-vizanijskom stilu.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva