:

:

TV Most

clock

Mart 26, 2020   23:05

0

14

Grenel, Kosnet, Palmer: Ne postoji nikakav tajni plan za razmenu teritorija

U ovo doba nesigurnosti, pozivamo kosovske lidere da se pridržavaju kosovskog Ustava i vladavine zakona  i u potpunosti ukinu takse, poručuju u zajedničkom saopštenju specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel, američki ambasador u Prištini Filip Kosnet i specijalni predstavnik za Zapadni Balkan Metju Palmer.

 “Sjedinjene Države stoje uz narod Kosova. Pohvaljujemo kontinuirane napore zdravstvenih radnika i ostalih koji naporno rade, sa velikim rizikom, da smanje napredak КOVID-19 na Kosovu. U ovo doba nesigurnosti, pozivamo kosovske lidere da se pridržavaju kosovskog Ustava i vladavine zakona. Opredeljeni smo da sarađujemo sa bilo kojom vladom koja je formirana kroz ustavni proces. Pored toga, nastavljamo da pozivamo kosovske lidere da u potpunosti ukinu takse. Verujemo da takse štete ljudima na Kosovu ometajući regionalnu saradnju protiv KOVID-19 - uključujući i odlaganje ulaska potrebnih zaliha na Kosovo - i ometajući ekonomski rast”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da ne postoji nikakav tajni plan za razmenu teritorija između Kosova i Srbije, kao što su neki spekulisali.

“Specijalni izaslanik predsednika Ričard Grenel nikada nije video niti raspravljao takav plan. Fokusiranje američke vlade na podržavanje nedavnih sporazuma o ponovnom uspostavljanju vazdušnog, železničkog saobraćaja i autoputa između Kosova i Srbije ima za cilj poboljšanje ekonomije i stvaranje ekonomskog momentuma. Verujemo da će ovaj momentum dati novu energiju procesu dijaloga koji bi vodio uzajamnom priznavanju”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva