:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2020   21:38

0

141

Grenel: Poslovna zajednica ima važnu ulogu u dijalogu između Kosova i Srbije

Rešavanje otvorenih političkih pitanja između Kosova i Srbije pomoglo bi obema stranama u pogledu ekonomskog razvoja i otvaranja novih radnih mesta, pri čemu bi poslovne zajednice trebalo da igraju svoju ulogu u zaključivanju konačnog sporazuma, rečeno je danas tokom sastanka specijalnog izaslanika američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Kosova i Srbije Ričarda Grenela sa predstavnicima preduzeća Američke privredne komore na Kosovu.

Grenel je istakao je da je Trampova administracija veoma fokusirana na otvaranje radnih mesta od strane američkih kompanija, napominjući da je poslovna zajednica najvažniji deo rešavanja problema Srbije i Kosova, prenosi Gazeta Ekspres.

Poručio je i da će privrednici biti ti, koji će obradovati svoje građane kroz mogućnosti za nova radna mesta i prema njegovim rečima, samim tim, daće mladim ljudima razlog da ostanu na Kosovu.

Grenel je naglasio važnu ulogu preduzeća u rešavanju problema između Kosova i Srbije i da političari u tom smislu treba da ustupe put, dodajući da je njegova ideja o komercijalnim letovima između Kosova i Srbije proistekla iz sličnog poslovnog sastanka.

Takođe, zahvalio je Američkoj privrednoj komori na Kosovu što je od početka razumela važnost otvaranja novih radnih mesta.

Na kraju, Grenel je ohrabrio sve strane da gledaju u budućnost umesto u prošlost, ističući da poslovne zajednice na Kosovu i u Srbiji stvaraju bolju budućnost za obe strane.

Lideri Američke privredne komore naglasili su važnost konačnog sporazuma između Kosova i Srbije, koji će otvoriti izglede za ekonomski razvoj, uključujući rešavanje svih trgovinskih barijera i drugih pitanja vezanih za prevoz, koja bi uključivala, ali ne bi se ograničavala samo na povezivanje autoputom i železnicom između Kosova i Srbije, kao i na funkcionisanje integrisanog upravljanja granicama i međusobno priznavanje dokumentacije i procedura.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva