:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 03, 2023   9:46

0

138

Grenel: Potrebna transparentna istraga, SAD da pošalju izaslanika

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan nekadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa zahteva punu istragu i obdukciju u vezi incidenta u Banjskoj 24. septembra.

 

Grenel u intervjuu za Siri televiziju pozvao je Belu kuću da pošalje specijalnog izaslanika da prati aktuelnu situaciju između Beograda i Prištine.

„Želim da razumem svaki detalj i zato je neophodna transparentna istraga. Vlada Srbije mora da naznači kada je dobila obaveštenje o napadu. Ono što me takođe brine su ljudi na Kosovu koji rade u policiji i koje je Kurti postavio na ovu poziciju. Želimo da znamo šta su oni znali, šta im je rečeno i sada nakon smrti moramo da uradimo istragu. Moramo da imamo snimak, i da sve pažljivo pogledamo. Ne samo neki mali isečci video zapisa jer se čini da su to delovi situacije", objasnio je Grenel.

On je istakao da želi nezavisnu istragu.

"Znate da mora postojati treća strana da uradi ove autopsije. Ne možemo imati samo jednu stranu koja pruža informacije i da svako veruje toj strani. To je uloga SAD ili EU, ali neko od njih mora odmah da interveniše i započne istragu. Brine me što Evropljani mnogo pričaju, ali se ne ponašaju u skladu s tim. U ovim trenucima SAD treba da intervenišu, a kada to urade, odmah preduzimaju mere", dodao je Grenel.

Rekao je i da je zabrinut što NATO povećava broj vojnika na Kosovu.

"Kada je Tramp bio predsednik razgovarali smo o smanjenju broja vojnika", ukazao je Grenel.

Izvor: Kosovo Onlajn; Foto: T a n j u g

Ričard GrenelKiMBanjskaNATO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva