:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 04, 2020   15:18

0

195

Grenel se povlači sa funkcije ambasadora u Berlinu?

Specijalni izvestilac SAD za pregovore Beograda i Prištine, vršilac dužnosti šefa nacionalnih obaveštajnih službi SAD Ričard Grenel obavestio je Belu kuću da odustaje od funkcije ambasadora u Berlinu.

Grenel je o odluci da podnese ostavku obavestio Belu kuću, prenosi kao ekskluzivnu vest Dejli vajer, uz navode da je Grenel doneo tu odluku nakon što je predsednik SAD imenovao Džona Retklifa na mesto šefa nacionalnih obaveštajnih službi.

Novinaru Dejli vajera Grenel je u telefonskom razgovoru potvrdio ovu vest rečima: "Da, tačno je. Planiramo da dođemo kući uskoro".

Grenel je i inače planirao da se vrati kući tokom proleća, ali je prihvatio da ostane u administraciji, do ozvaničenja pozicije na čelu nacioanlnih obaveštajnih službi.

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je Grenela za specijalnog izestioca SAD za Srbiju i Kosovo u oktobru, a na funckiciju vršioca dužnosti direktora Nacionanih službi bezbednosti pre tri nedelje.

Grenelovu odluku potvrdili su američki novinari na tviteru kao i Donald Tramp junior, a retvitovao ih je i ambasador Grenel.

Izvor: Танјуг

Grenel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva