:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jun 24, 2020   18:38

0

233

Grenel: Tači otkazao put u Vašington

Specijalni predstavnik američkog predsednika za dijaloga Beorgada i Prištine Ričard Grenel objavio je na tviteru da ga je Hašim Tači upravo obavestio da je otkazao svoje putovanje u Vašington, posle saopštenja Specijalnog tužilaštva da je optužen za ratne zločine.

"Poštujem njegovu odluku da ne prisustvuje razgovorima dok se ne reše pravna pitanja optužnice", prokomentarisao je Grenel.

"Kosovski predsednik nas je upravo obavestio da je otkazao put u Vašington posle saopštenja Specijalnog tužilaštva. Poštujem njegovu odluku da ne prisustvuje razgovorima dok se ne srede pravna pitanja vezana za te navode", napisao je Grenel na Tviteru.

Američki izaslanik je naveo da će se u subotu u Vašingtonu sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Specijalno tužilaštvo suda za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova predalo je veću ovog tribunala predlog optužnice, kojim se nekadašnji politički lider OVK Hašim Tači i šef njegove tajne policije Kadri Veselji terete za ubistvo 100 osoba, kao i za niz drugih nedela.

Izvor: TV Most

KiMGrenelSpecijalni sud za OVKoptužniceTačiVašington
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva