:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Septembar 17, 2020   9:30

0

88

Grubješić: Današnji razgovori strukturirani, nema improvizacija

Tehničko-ekspertski razgovori o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, koji se danas nastavljaju u Briselu, unapred su struktuirani, zna se koje su teme i kojim će tempom ići i tu nema improvizacija, ocenjuje Suzana Grubješić iz Centra za spoljnu politiku.

Ona je za TV Prva rekla da ukoliko se postigne napredak u tom ekspertskom, tehničkom delu, to onda olakšava postizanje dogovora u određenom političkom delu, ističući da ekonomska normalizacija najviše "olakšava i utire put nekom političkom rešenju".

"Vode se pregovori, ništa nije gotovo dok sve nije gotovo. Ekonomija ne rešava sve, ali otvara put za mnoga politička rešenja", navela je Grubješić.

Naglašava da je stavljanje veštačkih rokova za postizanje sporazuma, kontraproduktivno i dodaje da do sporazuma neće doći u narednim nedeljama ili mesecima, kako su neki najavljivali.

"Važniji je sadržaj sporazuma od te nametnute brzine. Svedoci smo koliko je prethodno sporazuma doneto, a da nisu primenjeni. Već sedam i po godina je prošlo i Zajednica srpskih opština ne postoji", ukazala je Grubješić.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva