:

:

TV Most

clock

Septembar 28, 2022   12:57

0

91

Grundfos otvorio novu fabriku u Inđiji; Vučić: Obećano povećanje plata za 15 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska nove fabrike za proizvodnju pumpi danskog Grundfosa da ta kompanija sada ima dva proizvodna pogona u Inđiji na ukupno oko 43.000 metara kvadratnih, kao i da su vlasnici najavili da će u novembru povećati plate radnicima 15 odsto.

Vučić je rekao da se prvi pogon u Inđiji prostire na oko 26.000 kvadrata i novi na 17.000 kvadrata.

Samo dve ili tri fabrike imaju proizvodne pogone na tolikoj površini, dodao je Vučić.

Predsednik je sa menadžmentom obišao proizvodne hale i razgovarao sa radnicima, pitao ih da li je težak posao, kakav je proces proizvodnje, odakle su i slično.

Vučić je izrazio zadovoljstvo onim što je video i primetio da je proizvodnja dosta automatizovana.

Predstavnici kompanije su mu rekli da krug fabrike ima i sportske terene i teretanu za rekreaciju radnika.

Predsednik je rekao da bi Srbija mogla da privuče još investitora iz Danske.

Vučić je rekao jednoj radnici da su mu vlasnici fabrike rekli da će u novembru povećati plate 15 odsto.

"Pa da uzmem muštuluk", rekao je Vučić u šali.

Ova danska kompanija, koja posluje u celom svetu, 2013. godine je otvorila svoj prvi pogon u Inđiji koji se prostire na 26.000 kvadratnih metara i u čiju izgradnju je uložila 50 miliona evra.

Grundfos u Inđiji proizvodi više od četiri miliona pumpi, što čini više od 20 procenata ukupne proizvodnje na nivou čitave Grundfos grupe.

Grupa ima više od 100 kompanija sa 19.500 zaposlenih u preko 60 zemalja sveta.

Pumpe za grejanje i klimatizaciju

Danska kompanija Grundfos otvorila je danas novi pogon u Inđiji za proizvodnju pumpi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković i ambasadorka Danske u Srbiji Suzan Šajn.

Grundfos će u novoj fabrici proizvoditi cirkulacione pumpe, pumpe za otpadne vode u domaćinstvima, pojačivače pritiska i integrisana hidraulična kola za kotlove, a celokupna proizvodnja biće namenjena izvozu.

Kamen temeljac za novi pogon položen je početkom jula 2021. godine.

Grundfos je u prvoj fabrici u Indiji imao oko 900 radnika, a novi pogon biće treća po veličini fabrika te kompanije u svetu.

Nova će imati takozvani zlatni ekološki certifikat, odnosno projektovana je tako da bude potpuno energetski nezavisna i da reciklira celokupnu količinu otpadnih voda.

Glavni proizvodi Grundfosa su pumpe za grejanje, klimatizaciju, za vodosnabdevanje, pumpe za otpadne vode i dozirne pumpe.

Ova danska kompanija koja posluje u celom svetu 2013. godine je otvorila svoj prvi pogon u Inđiji koji se prostire na 26.000 kvadratnih metara i u čiju izgradnju je uložila 50 miliona evra.

Grundfos u Inđiji proizvodi više od četiri miliona pumpi, što čcni više od 20 procenata ukupne proizvodnje na nivou čitave Grundfos grupe.

Grupa ima više od 100 kompanija sa 19. 500 zaposlenih u preko 60 zemalja sveta.

Glavni proizvodi Grundfosa su pumpe za grejanje i klimatizaciju, kao i pumpe za vodosnabdevanje, otpadne vode i dozirne pumpe.

Grundfos je u prvoj fabrici u Inđiji imao oko 900 radnika, a nova fabrika u Inđiji biće treba po veličini fabrika te kompanije u svetu.

Nova fabrika u Inđiji imaće Zlatni zeleni sertifikat, što znači da će biti potpuno energetski nezavisna i 100 odsto reciklirati otpadne vode.

Izvor: T a n j u g; Foto: RTV

GrundfosVučićInđija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva