:

:

TV Most

Foto: Koha Ditore

clock

Januar 16, 2020   15:37

0

233

Grupa studenata u Prištini protestovala zbog neformiranja vlade

Grupa studenata protestovala je danas ispred zgrade parlamenta u Prištini zbog neformiranja zajedničke vlade Pokreta Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova, koji su im poručili: "Igrali ste se sa ovim narodom".

Jedan od studenata je rekao novinarima da protestuju jer mladi odlaze s Kosova zbog lošeg života.

„Ne vidimo napredak ni u jednoj oblasti. Postoji degradacija u obrazovanju, politici, ekonomskom razvoju. Garantujem vam da će od marta svaki mladić koji ima priliku, svaki obrazovan, svaki čovek koji ima potencijal otići ... Nemačka nam je pružila priliku da se tamo prekvalifikujemo...", rekao je student, čije ime nije navedeno, prenela je prištinska Koha.

Dodao je da će svi oni otići čim im se za to otvore mogućnosti, kao i da će to učiniti i veliki broj dobrih ljudi.

"Ljudi će pobeći, zato što se ova zemlje kreća ka propasti", kazao je.

Uveren je da će, ako budžet ne bude blagovremeno izglasan, doći do nemira na Kosovu, ne samo zbog, kako je kazao, gluposti koje prave narodni predstavnici, već i zbog toga što su im građani to dozvolili.

Dojadilo im je, kazao je,utrkivanje tih narodnih predstavnika oko toga ko će dobiti veću moć.

Neće im više biti dopušteno da se odmaraju po prištinskim kaficihima, rekao je student i dodao da im garantuju da će biti izviždani gde god da se pojave, sve dok ne počnu da rade.

Studenti su se, nakon nekog vremena, mirno razišli.

Vanredni parlamentarni izbori na kosovskoj teritoriji održani su 6. oktobra, a ni nakon tri i po meseca prištinska vlaa nije formirana.

Sudeći prema poslednjim porukama koje su na društvenim mrežama razmenile dve vodeće stranke, postizborni koalicioni sprazum njie ni na vidiku.

Izvor: Танјуг

KiMPrištinastudentiprotestformiranje vlade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva