:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 09, 2015   12:05

0

146

Guča očekuje pola miliona posetilaca

On je dodao da će gosti, između ostalog, moći da uživaju i u muzici Gorana Bregovića.

Prema njegovim rečima, otpočela je prodaja placeva za koje vlada veliko interesovanje.

"Cena metra kvadratnog u prvoj zoni iznosi 10.000, a u drugoj 5.000 dinara", rekao je Dolović za Tanjug.

On je dodao da je za idući utorak zakazana javna licitacija za sva prodajna mesta i lokacije za ugostiteljske objekte, kako u crkvenoj porti, tako i samoj varošici.

Dolović je napomenuo da su predtakmičenja trubačkih orkestara u toku precizirajući da je završeno u Kotraži, a slede u Surdulici i na Zlatiboru.

"Takođe, kapaciteti za sabor u hotelu "Zlatna truba sa prenoćištem" ili Norvik su popunjeni", istakao je on navodeći da u njemu može da odsedne 100 lica.

Dolović je naglasio da će ove godine truba biti vraćena Guči, da neće biti turbo folka i koncerata estradnih zvezda.

Prema njegovim rečima, nastupe će imati orkestri Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića i Dejana Jevđića. “Takođe, koncerte će imati Goran Bregović, Sanja Ilić Balkanika, Ekrem Mamitović, Marko Marković i Elvis Ajdinović”, rekao je on.

Dolović je dodao da će se sa ugostiteljima, prilikom potpisivanja ugovora, voditi računa da u njihovim objektima bude dozvoljena samo trubačka muzika.

Guča je prestonica trube od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačevski sabor. Jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno-umetničkih događaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.

Dragačevski Sabor trubača u Guči našao se na internet stranici popularnog magazina „Nešnal džiografik“ (National Geographic) među 10 najbitnijih događaja u svetu. Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i sport u Guči i istoimena mesna zajednica, pokrovitelji su Vlada Srbije i opština Lučani, a najveću trubačku feštu pomažu i brojni sponzori.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva