:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 09, 2015   12:05

0

129

Guča očekuje pola miliona posetilaca

On je dodao da će gosti, između ostalog, moći da uživaju i u muzici Gorana Bregovića.

Prema njegovim rečima, otpočela je prodaja placeva za koje vlada veliko interesovanje.

"Cena metra kvadratnog u prvoj zoni iznosi 10.000, a u drugoj 5.000 dinara", rekao je Dolović za Tanjug.

On je dodao da je za idući utorak zakazana javna licitacija za sva prodajna mesta i lokacije za ugostiteljske objekte, kako u crkvenoj porti, tako i samoj varošici.

Dolović je napomenuo da su predtakmičenja trubačkih orkestara u toku precizirajući da je završeno u Kotraži, a slede u Surdulici i na Zlatiboru.

"Takođe, kapaciteti za sabor u hotelu "Zlatna truba sa prenoćištem" ili Norvik su popunjeni", istakao je on navodeći da u njemu može da odsedne 100 lica.

Dolović je naglasio da će ove godine truba biti vraćena Guči, da neće biti turbo folka i koncerata estradnih zvezda.

Prema njegovim rečima, nastupe će imati orkestri Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića i Dejana Jevđića. “Takođe, koncerte će imati Goran Bregović, Sanja Ilić Balkanika, Ekrem Mamitović, Marko Marković i Elvis Ajdinović”, rekao je on.

Dolović je dodao da će se sa ugostiteljima, prilikom potpisivanja ugovora, voditi računa da u njihovim objektima bude dozvoljena samo trubačka muzika.

Guča je prestonica trube od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačevski sabor. Jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno-umetničkih događaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.

Dragačevski Sabor trubača u Guči našao se na internet stranici popularnog magazina „Nešnal džiografik“ (National Geographic) među 10 najbitnijih događaja u svetu. Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i sport u Guči i istoimena mesna zajednica, pokrovitelji su Vlada Srbije i opština Lučani, a najveću trubačku feštu pomažu i brojni sponzori.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?