:

:

TV Most

clock

Decembar 23, 2021   20:34

0

137

Gucati i Haradinaj ostaju u pritvoru

Specijalizovano veće Kosova zadržalo je u pritvoru nekadašnje lidere OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja i nakon što su dobili tražene informacije od Kosovske policije, prenosi Reporteri.

 

Od policije su, kako se navodi, zatražene informacije u vezi sa ovlašćenjima i mogućnostima ograničavanja kretanja lica koja su podložna privremenom puštanju na slobodu, njihovom eventualnom nadzoru i mogućnostima da budu u kućnom pritvoru.

U odluci o produženju pritvora Haradinaju, Veće zaključuje da postoji opasnost da on može ometati postupak i počiniti krivična dela za koja se tereti ili je ranije pretio da će ih počiniti, ako bude pušten na slobodu.

"Samo uz praćenje komunikacije kao što se to radi u pritvorskim objektima Specijalizovanih veća komunikacija gospodina Haradinaja može se efikasno kontrolisati s ciljem da se u dovoljnoj meri umanje rizici da on ometa procedure ili da počini nova krivična dela”, navodi se u odluci.

Komisija dalje napominje da uslovi navedeni u zahtevu za Haradinajevo puštanje na slobodu ne mogu u dovoljnoj meri da umanje rizik da ometa postupak širenjem ili omogućavanjem širenja poverljivih ili na drugi način zaštićenih informacija, preteći ili utičući na svedoke, žrtve ili saučesnike.

Kada je u pitanju Hisni Gucati, Veće je takođe zaključilo da postoji opasnost da on, ako bude pušten da se brani sa slobode, može ometati tekući postupak "širenjem ili omogućavanjem širenja poverljivih ili drugih zaštićenih informacija, kao i da postoji mogućnost da će da preti ili da utiče na svedoke, žrtve ili saučesnike“.

Izvor: Kosovo Onlajn

Hisni GucatiNasim HaradinajSpecijalizovano veće KosovaOVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva