:

:

TV Most

Foto: Танјуг/AP

clock

Decembar 07, 2021   12:45

0

182

Gucati: U dokumentima sam video imena specijalnih tužilaca koji su sarađivali sa Srbima

Tokom drugog dana davanja iskaza pred Specijalizovanim sudskim većem u Hagu Hisni Gucati je rekao da je u dokumentima u koja je imao uvid video imena tužilaca Specijalnog suda koji su, navodno, sarađivali sa Srbima, prenosi Ekonomija onlajn.

Ipak, on je naveo da nije proveravao dokumenta koja je dobio, jedan po jedan, da se ne seća logotipa, već su ga više zanimala imena navodnih "saradnika sa Srbima".

"Proverili smo sedam, osam strana. Primetio sam imena tužilaca Specijalnog suda i njihovu saradnju sa srpskim sudom", kazao je dalje Gucati.

On je naveo da je, kada je video dokumentaciju, na početku nije verovao da bi takvo nešto moglo da procuri iz Specijalnog suda. 

Inače, Gucati je juče izjavio da je u tri navrata dobijao određena dokumenta od osoba koje je imenovao kao "Munja 1", "Munja 2" i "Munja 3" i da je u tim spisima video imena "17 svedoka kolaboratora" koji su na Interpolovim poternicama i protiv kojih bi trebalo da bude vođen postupak, a ne protiv njega.

Optuženi je, u jučerašnjem svedočenju, potvrdio da je 7. septembra prošle godine pred novinare u Prištini izneo mnoštvo dokumenata haškog tužilaštva i suda, koje je prethodno nepoznata osoba, koju nije video, donela u Udruženje boraca OVK.

Optužnica Gucatija (54), predsednika Udruženja boraca OVK i drugooptuženog Haradinaja (58), potpredsednika tog udruženja, u šest tačaka, tereti za "krivična dela protiv pravosuđa – ometanje službenih lica u obavljanju službenih dužnosti (dve tačke), zastrašivanje svedoka, odmazdu i povredu tajnosti postupka (dve tačke)".

Izvor: Kosovo online/Ekonomia online

KiMSpecijalni sud za OVKGucaati
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva