:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk / Arno Gujon

clock

April 05, 2022   21:30

0

203

Gujon: Nastavljamo da pomažemo Srbima na Kosovu i Metohiji

Osnivač Humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon sastao se danas sa upravnicom Narodne kuhinje "Majka devet Jugovića" Svetlanom Stević sa kojom je razgovarao o novim projektima koji bi pomogli narodnim kuhinjama na Kosovu.

 

Gujon je na Fejsbuku poručio da je u poslednjoj deceniji izgrađeno nekoliko farmi, fabrika za preradu sirovina koji i danas funkcionišu hraneći srpski narod na Kosovu.

"Zadovoljstvo je bilo danas u Beogradu ugostiti moju dugogodišnju saradnicu i prijateljicu Svetlanu Stević koja vodi Narodne kuhinje 'Majka devet Jugovića' na Kosovu i Metohiji. U poslednjoj deceniji, zahvaljujući našem zajedničkom radu, na terenu smo sagradili nekoliko farmi, mlekara, sušara, fabrike za preradu sirovina i mnogo čega drugog. Ti proizvodni pogoni i danas funkcionišu u punom obimu, zapošljavajući i hraneći srpski narod u kosovsko-metohijskim enklavama", istakao je Gujon.

On je istakao da "Solidarnost za Kosovo" nastavlja da pomaže Srbima na Kosovu kojima je pomoć najpotrebnija.

"Danas smo razgovarali o novim projektima koji imaju za cilj veću samoodrživost i samostalnost Narodnih kuhinja. Iako živimo u vremenu kada Evropa i svet prolaze kroz veliku krizu, Solidarnost za Kosovo nastavlja svoj humanitarni rad tamo gde je najpotrebniji, tamo gde Srbi žive izolovano i obespravljeno", naveo je Gujon.

Izvor: Kosovo Onlajn

Arno GujonSolidarnost za Kosovonarodne kuhinjeSvetlana Stević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva