:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Mart 18, 2020   19:58

0

196

Gujon: Pre tačno 16 godina odlučio sam da pomažem Srbima na Kosovu

Francuski humanitarac Arno Gujon izjavio je da je pre tačno 16 godina odlučio da će pomagati Srbima na Kosovu a motiv za to bio je martovski pogrom nad Srbima i njihovom imovinom na Kosovu.

Na današnji dan, pre tačno 16 godina, dogodili su se antisrpski pogromi na celom Kosovu, podsetio je Gujon i istakao da takvo užasno nasilje, etnički i verski motivisano, nismo imali u Evropi od kraja Drugog svetskog rata.

“Spaljeno je preko 1000 kuća, srušeno 35 crkava i manastira... U samo nekoliko sati se hiljade ljudi našlo bez igde ičega. Kao odgovor na varvarstvo ekstremista i uprkos ćutanju mnogih u svetu, odlučio sam tog 18. marta 2004. da ću pomagati Srbima na Kosmetu. Nisam još znao kako, ni kada, ali sam znao da neću sedeti skrštenih ruku i gledati te užase koji pogađaju jedan hrabar i ponosan evropski narod o kome su mi otac i deda toliko pričali”, kazao je Gujon.

On je u objavi na svojoj Fejsbuk stranici podsetio da je tada osnovao humanitarnu organizaciju "Solidarnost za Kosovo" i godinu dana kasnije, stigao prvi put na Kosovo vozeći jedan kombi pun humanitarne pomoći.

Od tada, moj život je neraskidivo vezan za Srbe i Srbiju. Uvek ću se sećati tog dana. Nikad neću zaboraviti ovaj zločin protiv Srba, koji je ujedno i zločin protiv naše civilizacije, poručio je Gujon.

Izvor: Kosovo Onlajn

Arno GujonKiMSolidarnost za Kosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva