:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2020   13:12

0

291

Gujon za RTV Gračanica: Oko 35.000 evra narednih dana biće uplaćeno narodnim kuhinjama na KiM

Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji narednih dana biće uplaćeno oko 35.000 evra, koje je prikupila francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“, istakao je osnivač ove organizacije, u izjavi za RTV Gračanica, Arno Gujon, koji je istakao da on i volonteri ove organizacije svakodnevno apeluju na ljude da ne zaborave Srbe na Kosovu i Metohiji.

„Zbog trenutne situacije pandemije korona virusa, naročito u Francuskoj gde živi većina naših donatora, donacije su veoma oslabile i ne idu više poštom, što je za nas otežavajuća okolnost, ali ne odustajemo. Ja svakodnevno apelujem na sve naše donatore da pomažu i putem interneta kako bismo mogli i dalje da radimo i pomognemo narodnim kuhinjama. To je ono što je najhitnije, a renoviranje škola i druge projekte koji nisu hitni, moraćemo za sada da odložimo“, kazao je Gujon.

U cilju nastavka pomoći narodnim kuhinjama na KiM, ova humanitarna organizacija uplatiće izvesnu sumu novca kako bi i ove godine bio sproveden projekat postavljanja plastenika za nordne kuhinje.

„Za manje od deset dana prikupili smo oko 35.000 evra koje ćemo prebaciti narodnim kuhinjama na Kosovu za plastenike, tako da će se ta pomoć nastavljati kao i prethodih godina“, naglasio je Gujon i napomenuo da je u ovom trenutku hrana za narodne kuhinje prioritet u njihovom radu.

„Dok traje ova kriza mi ćemo nastaviti da pomažemo prvenstveno narodne kuhinje na KiM i pokušaćemo da umanjimo slabljenje donacija kako bi se ta pomoć odvijala bez većih smanjenja na terenu, što je najbitnije u ovom trenutku“, istakao je Gujon.

Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ već 15 godina pruža svesrdnu pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji. Do sada je renovirno mnogo škola i predškolskih ustanova, napravljena farma za narodne kuhinje, mnogo puta dopremana pomoć u hrani za narodne kuhinje, hiljade dece u srpskim enklavama obradovano je Božićnim poklonima i prvi put bilo na more, upravo zahvaljujući Arnou Gujonu i njegovim volonterima.

Izvor: RTV Gračanica

KiMArno GujonNarodne kuhinje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva