:

:

TV Most

clock

Februar 15, 2019   19:06

0

241

Gvaido: Neće biti građanskog rata u Venecueli

U Venecueli neće biti građanskog rata, izjavio je opozicioni lider i samoproglašeni predsednik Huan Gvaido u intervjuu Tasu.

"To je vrlo osetljivo pitanje, koje se odnosi na vojnike i civile. Sadašnji režim nema političku budućnost, jer ne štiti nikoga i ne garantuje ništa, pa 90 odsto Venecuelanaca želi odmah promene u zemlji, to je ono što oni žele od vlade", izjavio je Gvaido.

"Samo elita ne želi promene, oni bi voleli da Nilolas Maduro ostane na vlasti pod bilo kojim scenarijem. Želimo da pomognemo venecuelanskom narodu da poboljša svoj životni standard i zaštiti svoja prava", tvrdi on.

Gvaido je dao nejasan odgovor na pitanje da li planira da raspiše nove predsedničke izbore 23. februara, rekavši da bi u skladu sa ustavom zemlje, privremeni predsednik trebalo da raspiše izbore u roku od 30 dana.

"Nesumnjivo, moja ovlašćenja su sasvim jasna: to je da se osiguraju istinski slobodni izbori, a da bi se to postiglo, potreban nam je prelazni period tokom kojeg ćemo ispuniti sve formalnosti da bismo održali istinski slobodne izbore", objasnio je Gvaido.

"Mi ćemo imati jednog opozicionog kandidata i moja uloga je da učinim da izbori budu mogući", istakao je Gvaido.

Izvor: Танјуг

GvaidoVenecuela
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva