:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 03, 2019   21:21

0

202

Gvaidu ukinut imunitet

Poslanici verni Nikolasu Maduru ukinuli su imunitet predsedniku skupštine Huanu Gvaidu i odobrili njegovo krivično gonjenje.

U dekretu Vrhovnog suda Venecuele, koji je zatražio da se ukine imunitet, stoji da je Huan Gvaido kriv za nepoštovanje zakona jer je prekršio zabranu napuštanja zemlje, zamrznuti su mu računi i zabranjeno da prodaje nekretnine.

"Ovim dekretom se i formalno omogućava početak suđenja Gvaidu i izvršenje pravde, u skladu sa ustavom i zakonom. Mogu da se primene mehanizmi, predviđeni krivičnim zakonima", ističe predsednik Ustavotvorne skupštine Venecuele Diosdado Kabeljo.

Opozicioni vođa ne odustaje od protesta za svrgavanje legitimnog režima. "Politička promena je u toku. Na režimu je da odluči kako želi da ode. Ako se režim usudi da me kidnapuje, na vojsci je da odluči. Ako bi se omogućio moj progon i na kraju hapšenje, vojska bi se okrenula protiv Republike", napominje Gvaido.

Predsednik Nikolas Maduro objavio je jednomesečni plan za obnovu sistema električne energije i vodovodne infrastrukture. Zbog velikih nestašica, hiljade građana pokušava da prebegne u Kolumbiju preko reke Tahire, budući da su granični mostovi blokirani. Poslednjih dana to je, međutim, nemoguće jer je reka nabujala posle obilnih kiša.

Izvor: RTS

Venecuela
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva