:

:

TV Most

clock

April 02, 2022   13:01

0

142

Habek: Odbijanje bojkota ruskog gasa bilo ispravno

Nemački vicekancelar Robert Habek izjavio je da je odbijanje bojkota ruskog gasa bilo ispravno, prenela je ruska agencija RIA Novosti.

 

"Sada vidimo razmere svega ovoga. Koje su industrije zatvorene, koji sektori više ne mogu da se snabdevaju? Ovo nije igra, već veoma ozbiljan scenario sa mogućim dubokim podelama u poslovanju i društvu", rekao je Habek za "Rajniše post".

On je napomenuo da Nemačka postepeno smanjuje uvoz ruskih energenata i da se u tom procesu "kreće brže nego što se mislilo pre četiri nedelje".

Habek je, kako RIA prenosi, dodao da je snabdevanje gasom trenutno i dalje zagarantovano, ali i da je Nemačka "spremna na sve", jer je sada potrebno, kako kaže, "promisliti i o najneverovatnijim scenarijima".

Moravjecki: Sankcije Rusiji se nisu pokazale dovoljnim

Premijer Poljske Mateuš Moravjecki rekao je danas da sankcije Rusiji ne funkcionišu kako se prvobitno mislilo.

"U početku je reakcija Evropske unije na agresiju Rusije u Ukrajini, odnosno, usvajanje oštrih sankcija bio pravi put. Nažalost, danas vidimo da su se akcije, koje je preduzela evropska zajednica, pokazale nedovoljnim", kazao je Moravjecki, dodavši da vrednost rublje danas varira, u odnosu na period pre napada na Ukrajinu, preneo je sajt polskieradio24.pl.

On je istakao da će zabrana saradnje sa ruskim energetskim sektorom biti beskorisna ako deo Evrope nastavi da kupuje sirovine od Rusije.

"Prema nekim procenama, od početka rata zemlje EU platile su Moskvi više od 20 milijardi evra za uvoz energenata. A ovaj novac pokreće Putinovu ratnu mašinu", istakao je Moravjecki.

Izvor: T a n j u g

RusijasankcijegasMoravjeckiNemačkaEvropa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva