:

:

TV Most

Foto: Klan Kosova

clock

Mart 16, 2020   20:58

0

166

Hadžiu: Odluke Vlade Kosova obavezujuće za sve

Ministarka pravde Aljbuljena Hadžiu poručila je da su preduzete mere Vlade Kosova, koje se odnose na sigurnost građana zbog rizika od koronavirusa, obavezujuće za sve.

"Vlada je preduzela akcije i mere za sigurnost građana zbog opasnosti od pandemije KOVID - 19. Te odluke su obavezujuće za sve", napisala je Hadžiu u postu na Fejsbuk nalogu.

Prema njenim rečima, što se tiče tačaka u vezi sa radnim odnosom, još uvek postoje kompanije koje ne poštuju određene tačke odluke, a na osnovu informacija kojima raspolaže, neka preduzeća primoravaju radnike da odlaze na redovni godišnji odmor.

"To je kršenje odluka Vlade Kosova i predstavlja krivično delo koje je kažnjivo, jer ove okolnosti niko ne bi trebalo da zloupotrebljava", poručila je Hadžiu.

Takođe, pozvala je građane koji smatraju da su njihova prava prekršena, da se obrate Inspektoratu rada.

"Zahteva se od svih strana koje smatraju da se krše njihova prava iz oblasti radnih odnosa, ali i bezbednosti i zdravlja na radu,a koja proizilaze iz odluke Vlade Kosova, da se obrate Inspektoratu rada putem besplatnog broja 0800 77 5 77 ili na e-mail: [email protected] ", istakla je Hadžiu.

Izvor: Kosovo Onlajn

Aljbuljena HadžiukoronavirusVlada Kosova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva