:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2020   17:54

0

219

Haljimi: Na dan ubistva Ivanovića pratila dva sumnjiva vozila

U danu kada je ubijen Oliver Ivanović, osim vozila marke "opel astra", u kojem su kako se sumnja bili izvršioci ubistva, primećeno je i još jedno vozilo marke „pežo“ koje je pratilo Ivanovića i bilo u ranim jutarnjim satima ispred ulaza zgrade u kojoj je živeo, iznosi nove detalje iz optužnice za Kosovo Onlajn advokat Mahmut Haljimi, zastupnik Marka Rošića, jednog od optuženih za učešće u ovom zločinu.

„Baš tog dana kada se dogodilo ubistvo, od 7.05 sati ujutru vozilo za koje se pretpostavlja da su u njemu bili izvršioci i još jedno vozilo marke "pežo" pratili su kretanje pokojnog Ivanovića. Vidi se vrlo čisto na snimku kojim putem Ivanović ide do svoje kancelarije, kao i vozila koja ga prate čitavim putem do kancelarije“, rekao je Haljimi.

Haljimi ističe da su to video snimci koje je obezbedilo tužilaštvo i koji su deo dokaznog materijala u ovom slučaju, ali je za njega i njegovog branjenika vrlo bitno to što se na snimcima ne nalazi Marko Rošić i njegovo vozilo.

„Tog dana nigde nije zabeleženo vozilo mog klijenta, pa zato pitam kako on može biti pomagač u izvršenju krivičnog dela“, rekao je Haljimi.

Suđenje grupi od šestoro Srba za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, zakazano je za 11. februar, nakon odlaganja prvog ročišta koje je bilo zakazano za 30. decembar. Tada je, na predlog predsednika suda Veljona Kurtaja suđenje odloženo zbog toga što nedostaje prevod dopunjene optužnice, koja je u sud stigla 27. decembra.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva