:

:

TV Most

clock

Jun 04, 2019   19:05

0

175

Han: Evropska perspektiva može da pogura dijalog Beograda i Prištine

Evropski komesar za proširenje Johanes Han pohvalio je uspeh Skoplja i pozvao zemlje članice EU da otvore pregovore o članstvu sa Sevrenom Makedonijom i istovremeno ukazao da takav dokaz kredibilne evropske perspektive može da posluži kao motivacija za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

"Ako jedna zemlja i njeno liderstvo ispune sve što je od njih traženo, a to ne bude adekvatno narađeno sa EU strane, onda nema ni motivacije kod drugih zemlja. U suprotnom, to bi moglo da pogura pregovore Beograda i Prištine", ocenio je Han.

Han je tokom posete premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva Briselu pohvalio napredak Skoplja kako u reformama tako i postignutim sporazumima sa Grčkom i Bugarskom.

On je pozvao zemlje čalnice da prepoznaju napredak Severene Makedonije i podsetio ih da se radi o stabilnosti Evrope i geostrateškom interesu.

"U interesu Evrope je da imamo stabilnost u regionu, a to može da omogući evropska perspektiva. U našim rukam je da gradimo i dalje mir i prosperitet regoina", zaključio je Han.

Izvor: Танјуг

HanSrbijaEUdijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva