:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 22, 2019   19:15

0

247

Haos u "Pioniru", napadnuti košarkaši Budućnosti, Podgoričani napustili parket

Košarkaši Budućnosti gađani su petardama i tvrdim predmetima sa tribina odmah po ulasku kompletnog tima na zagrevanje pre meča protiv Crvene zvezde u Beogradu za titulu ABA lige, zbog čega su morali da se vrate u svlačionicu.

Čim su gosti kročili na parket poletela je "kiša" predmeta sa svih strana i čak nekoliko navijača je uletelo u teren da se obračuna, ali je brzo reagovalo obezbeđenje.

Takođe, čulo se skandiranje "Šiptari, šiptari" i "Ubij šiptara".

Sigurno je da će meč, koji je trebalo da počne u 19 sati, da kasni.

Košarkaši podgoričke Budućnosti, pre odlučujuće utakmice protiv Crvene zvezde, dočekani su skandiranjem "Šiptari, šiptari".

Grupa navijača crveno-belih uputila je uvrede i zvižduke ekipi Budućnosti, odmah po izlasku iz autobusa kod ulaza u dvoranu, javlja reporter Tanjuga sa lica mesta.

Tenzija se nije smirila ni na zagrevanju, kada je Amerikanac iz Budućnosti Noris Kol namerno pogodio loptom kamermana tik uz teren, posle čega su poleteli upaljači i plastične čaše sa tribina.

Oko i u hali prisutne su velike bezbednosne mere, skoro na svakom koraku.

Prethodno je, pre nekoliko dana, po završetku prve četvrtine utakmice Budućnost - Crvena zvezda, treće u finalnoj seriji ABA lige, izbila je tuča u hali "Moraca" u Podgorici.

Nekoliko navijača je, izgleda, nameravalo da se previše približi klupi na kojoj su bili crveno-beli, policija je najpre probala mirno da ih u tome spreči, a onda je došlo i do incidenta.

Pripadnici snaga za održavanje javnog reda i mira su morali da upotrebe silu da bi smirili grupu huligana, jedan od njih je izveden iz dvorane.

Navijači su takođe vređali, pljuvali. Na kraju je ispražnjen deo tribine.

Izvor: Танјуг

košarkaBudućnostCrvena zvezdaABA liga
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva