:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Februar 14, 2020   11:54

0

265

Haradinaj: Aplauzi Grenelu i Trampu, sad veliko finale

Donedavni premijer Privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj pozdravio je današnje potpisivanje Pisma o namerama za obnovu železničkog saobraćaja između Beograda i Prištine, istakavši ulogu predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa i njegovog specijalnog izaslanika Ričarda Grenela.

 

"Aplaudiram Ričardu Grenelu i Donaldu Trampu za viziju i liderstvo u efikasnom omogućavanju funkcionalne normalizacije povezanosti Kosova i Srbije železnicom i autoputem. Sad je potrebno veliko finale: uzajamno priznanje, koje je Donald Tramp precizno naglasio u dva prošlogodišnja pisma", napisao je na Haradinaj na Tviteru.

Haradinaj je tako reagovao posle jutrošnjeg potpisivanja Pisma o namerama za otvaranje železničkog saobraćaja, ali i izgradnju auto-puta koji će povezivati Beograd i Prištinu, koje su u Minhenu potpisali predstavnici Srbije i Kosova.

U ime Beograda Pismo o namerama je potpisao direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, a za prištinsku stranu - predstavnik Direkcije za železnice.

Dokument je potpisan danas u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

Izvor: T a n j u g

Ramuš HaradinajRičard GrenelDonald Trampdijalog BG-PRMinhenpismo o namerama
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva