:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 05, 2019   19:28

0

241

Haradinaj: Bahtiri preteruje, opasna samo trgovina teritorijom

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj nazvao je danas "preterivanjem" najnovije pretnje ratom gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija, ocenivši da jedinu opasnost predstavljaju "planovi vezani za trgovinu teritorijom".

"Mi smo navikli na takve izjave gospodina Bahtirija i on ima neki svoj način izražavnja. Jedinu opasnost koju vidim za destabilizaciju predstavljaju planovi vezani za trgovinu teritorijom. Mislim da su i gospodin Bahtiri i gospodin Rakić zainteresovani za normalizaciju odnosa", rekao je Haradinaj na konferenciji za medije, koja je održana nakon sastanka kosovske vlade, a prenosi RTK na srpskom jeziku.

Bahtiri je prethodno zapretio da će „doći do rata ako neko takne Mitrovicu“, a u okviru sporazuma između Prištine i Beograda.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić potom je rekao da je srpski narod na Kosovu i Metohiji sa najvećom ozbiljnošću i zabrinutošću primio najnovije pretnje ratom od strane albanskog gradonačelnika južnog dela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija, te da on očekuje da reaguju Kfor i Euleks u skladu sa svojim obavezama, a kako ne bi došlo do narušavanja mira i sigurnosti građana.

Haradinaj je danas ponovio pohvale na račun rada doskorašnjeg ministra poljoprivrede Nenada Rikala sa Srpske liste, kojeg je, inače, u subotu smenio na zahtev Socijaldemokrastke partije.

On je dodao da se i dalje pregovara o tome ko bi mogao da dođe na čelo tog ministarstva, kao i da za sada nema potencijalnih kandidata.

Izvor: Танјуг

KosovoRamuš HaradinajAgim Bahtiri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva