:

:

TV Most

clock

Mart 11, 2021   16:16

0

157

Haradinaj ne odustaje od kandidature za predsednika

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da nije odustao od kandidature za predsednika privremenih prištinskih institucija, a bi sve one koji su krali glasove na nedavnim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM trebalo uhapsiti.

Haradinaj je na konferenciji za novinare, nakon sednice Predsedništva, rekao da je ta stranka izašla na izbore sa ponudom za predsednika, prenosi portal Kalkso.

"Ponuda nam je ista, ukoliko neko želi partnerstvo sa nama, ako ne, bićemo opozicija", rekao je Haradinaj.

Upitan da li bi pristao da obavlja neku drugu funkciju, navodi da ta stranka ne traži funkcije.

"Izašli smo na izbore sa ponudom. Ukoliko je iko raspoložen da razgovara sa nama, otvoreni smo", rekao je Haradinaj.

Govoreći o krađi izbora, on je kazao da bi sve one koji su krali glasove na nedavno održanim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM trebalo uhapsiti i da bi trebalo ponovno prebrojati glasove sa svih birališta.

"Izgradnja institucija treba da se obavi što je pre moguće. Zabrinuti smo zbog zloupotreba koje su izvršili neki poverenici ili nesavesni posmatrači, pa tražimo od nadležnih za sprovođenje zakona da istraže te slučajeve.To su kriminalci i treba da završe u zatvoru. Takođe zahtevamo i kompletno ponavljanje brojavanja glasova", rekao je Haradinaj, prenela je Koha.

Kako je naveo, stranka je spremna za razgovore o koaliciji, ali da će, ukoliko se njihovi zahtevi ne ispune, ići u opoziciju.

Izvor: Танјуг

KiMHaradinaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva