:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 05, 2019   14:13

0

234

Haradinaj: Nećemo da pregovaramo o Trepči u dijalogu sa Beogradom

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj odbacio je danas mogućnost pregovora o statusu rudarskog kombinata „Trepča“ u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

On je povodom izjave portparolke EU Maje Kocijančić da pitanje statusa Trepča treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine na Fejsbuku napisao da je takav stav „neprihvatljiv“, jer „krši suverenitet države Kosovo“.

Haradinaj je naveo da Trepča nije otvoreno pitanje u odnosima Beograda i Prištine, i da građani i institucije Kosova nikad neće dozvoliti pravljenje „lažnih tema“ čiji je cilj, po njegovom mišljenju, j podela Kosova.

Maja Kocijančić izjavila je ranije da pitanje stausa „Trepče“ treba da bude rešeno kroz pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, i naglasila da „sva otvorena pitanja u odnosima dve strane treba da se reše kroz finalizaciju dijaloga“.

„EU kao posrednik u dijalogu ima za cilj da se kroz pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine reše sva otvorena pitanja između dve strane jednom i zauvek“, odgovorila je Kocijančićeva na Tanjugovo pitanje o posledicama na dijalog usvajanja statuta „Trepče“ u parlamentu u Prištini.

Izvor: Танјуг

TrepčaHaradinajdijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva