:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 26, 2019   14:38

0

248

Haradinaj: Negiranje istine neće obezbediti mir na Balkanu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, kaže da na Balkanu neće biti mira sve dok "Srbija ne prizna zločine" koje je, kako je rekao, počinila tokom poslednjih sukoba na Kosovu. Odluka NATO-a da bombarduje Srbiju 1999. godine je bila ispravna, istakao je Haradinaj.

Ramuš Haradinaj je to rekao u selu Mala Kruša kod Orahovca, povodom obeležavanja 20 godina od NATO agresije na Srbiju.

Čuje, kaže, da srpski političari poriču njihove zločine i bol Albanaca zbog stradanja nevinih civila samo zato što su bili druge nacionalnosti i vere.

"Besmisleno je da Srbija traži nešto zauzvrat da bi priznala kosovsku nezavisnost. Kako je moguće da Vučić, Brnabićeva i Dačić negiraju istinu, jer to neće obezbediti mir na Balkanu? Mi smo sa ovim nestalim osobama ušli u dijalog, a oni od nas traže sada da ispunimo uslove kako bi dijalog bio nastavljen", istakao je Haradinaj.

Haradinaj je kazao da su ubistvo braće Bitići i "slučaj Uškina Hotija" zločini koji su "šokirali svet".

"Naša bolna istina se može dokazati i pokazati. Intelektualci i mladi Srbi treba da dođu u Krušu, jer će tako lakše razumeti da smo mi u pravu", rekao je Haradinaj, prenela je prištinska Gazeta Ekspres.

Prema njegovim rečima, priznavanje kosovske nezavisnosti od Srbije ne podrazumeva pravnu amnestiju.

"Ali mi treba da se prepoznamo kao dve zemlje, pomirimo i krenemo napred u okviru postojećih granica. Naš cilj je članstvo u EU i NATO. Imamo vojsku i moramo biti u stanju da se branimo, ali kao članica NATO-a ćemo biti bezbedniji, jer to znači kolektivnu odbranu", zaključio je Haradinaj.

Izvor: Танјуг

HaradinajKiMNATO agresija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva