:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Decembar 12, 2018   15:35

0

257

Haradinaj: Niko nema pravo da izbegne pravdu

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, reagovao je nakon što je Specijalni sud proteklih dana pozvao na saslušanje nekoliko pripadnika nekadašnje OVK.

"Žrtva naroda Kosova za slobodu i nezavisnost, bila je bez presedana u novoj istoriji Evrope. Naš oslobodilački rat je bio ispravan, a to je već dokazano. Od nas se traži sve više žrtava i suočavanja sa pravdom, iako smo mi bili žrtve agresije. Odgovor kosovskih građana i bivših pripadnika OVK međunarodnim pravnim organima je bio dosledan", kazao je Haradinaj i dodao "naše suočavanje je bilo istinito, opipljivo i održivo, tako da niko ne misli i veruje da je ova država predodređena i spremna samo da se prilagodi interesima onih koji su izgubili rat juče, a danas ugrožavaju mir i stabilnost u regionu".

"Specijalni sud je još jedan dokaz o tome kolika je žrtva za pravnu državu i predstavlja još jedan izazov na našem putu napred, koji ćemo zajedno prevazići i učiniti nas jedinstvenim i jačim. Pošto smo prošli kroz brojne poteškoće da bi došli ovde gde smo sada, svako bi trebalo da shvati da će i država i društvo, i ovaj bol nakon Haškog tribunala, sudova UNMIK-a i EULEKS-a, prevazići zajedno", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima "niko nema pravo da sramoti Kosovo i da se krije, spreči ili izbegne pravdu".

Kazao i je da je "borba OVK bila čista i sveta, i to će se dokazati snažnije nego ikada".

"Vlada Kosova će biti uz borce za slobodu u svim fazama i spremna je da u svakom trenutku pruži neophodnu pomoć za pravnu zaštitu", kazao je Haradinaj.

Izvor: Radio Kontakt Plus, RTK2

Specijalni sud za OVKRamuš Haradinaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva