:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2020   19:05

0

140

Haradinaj: Nismo se dogovorili sa predsednikom, pozivam političke lidere na konferenciju o jedinstvu u dijalogu

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Ramuš Haradinaj saopštio je da na današnjem sastanku sa Hašimom Tačijem nije bilo konkretnog dogovora i najavio je da će uputiti pozive svim političkim liderima kako bi započeli pripreme za konferenciju o jedinstvu u dijalogu.

"Kako se danas nismo dogovorili o poziciji, u nastavku jučerašnje inicijative uputiću pojedinačne pozive da se sastanem sa svim šefovima kosovskih parlamentarnih stranaka kako bi započeli pripreme za konferenciju o jedinstvu u dijalogu, gde bi došli do jedinstvenog političkog stava, pre nego što bude kasno. Faza ličnih promocija je završena. Sada je vreme za jedinstvo oko Kosova", napisao je Haradinaj u postu na Fejsbuk nalogu.

Poručio je i da je danas na sastanku kosovskom predsedniku obrazložio svoj lični i stav ABK da su ujedinjeni u državnom interesu u odnosu na Srbiju.

"Takođe, ponovio sam stav daće, ako Kosovo bude predmet pregovora oko teritorija, a ne ravnopravna strana, kao što je to danas sa taksom od 100 odsto, ceo epilog konačnog sporazuma o međusobnom priznavanju Kosova i Srbije biće neuspešan", naglasio je Haradinaj i dodao da je vreme za jedinstvo oko Kosova.

Hašim Tači je danas održao konsultativne sastanke sa liderima političkih partija u cilju koordinacije politike.

Izvor: Kosovo online

KiMHaradinajTači
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva