:

:

TV Most

Foto: Zeri

clock

Septembar 29, 2019   13:07

0

290

Haradinaj obećava poseban zakon za Kosovsku Mitrovicu

Kandidat za premijera koalicije ABK-SDP Ramuš Haradinaj, obećao je na skupu u ovom gradu da će Kosovska Mitrovica dobiti poseban zakon, baš kao i Priština i Obilić, piše Zeri.

Kako se navodi u saopštenju, Haradinaj je rekao da Mitrovica, poput Prištine kao glavnog grada i Obilića kao industrijskog za proizvodnju električne energije, ima svoje specifičnosti, pa zaslužuje zakon.

„Vidite, postoje dve specifičnosti. Specifična je osetljivost nedavnih dešavanja, nazivam ih malo težim, razumnijim, teritorijalnim integritetom. Da li ste znali da Obilić prima sredstva  direktno zbog činjenice da ugalj koji se izvlači iz Obilića proizvodi energiju, tako da procenat ide opštini. Procenat profita Trepče možemo iz državnog budžeta ostaviti opštini Mitrovica“, rekao je Haradinaj.

Lider ABK je rekao da dvojeca kandidata za premijera koji dolaze iz Kosovske Mitrovice, Kadri Veseli iz DPK-a i Vjosa Osmani iz DSK-a, nikada nisu razmišljali da to urade za svoj grad.

„Dva kandidata koja kažu da su iz Mitrovice, nikada nisu razmišljala o zakonu o Mitrovici. A ono što vam ovde kažu je kada je DPK dobro, Mitrovica stoji dobro. Koliko je god  DPK bila dobra, Mitrovica je pošla po zlu. Tako da  shvatite to dobro, jer ako sad ne shvatite ne znam kad će te to uraditi ", upitao se Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online

Haradinajkampanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva