:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2019   19:37

0

471

Haradinaj: Pisao sam Vučiću, nema razloga za krizu, takse ostaju

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj poslao je, kako je rekao, pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiciću u kome ga praktično optužuje da je zbog taksi napravio plan veštačkog izazivanja humantarne krize i destabilizovanja severa Kosova i Metohije.

Haradinaj je na pres konferenciji, na srpskom, jeziku, rekao da je uptio pismo Vučiću, kao i da je o tom planu Beograda informisao zemlje Kvinte: "Građani severa ne mogu da budu taoci. Oni su taoci ove situacije i nije u redu da se to forsira".

O ukiradnju taksi nema govora, ali će prištinska vlada, kako je rekao Haradinaj biti tu za građane severa ako im bilo šta treba, uključujući i mobilne prodavnice.

- Nije nam namera da otežavamo život građanima na Severu i ne razumemo plan Srbije da silom uvozi robu na Kosovo. Ne može silom, vreme za silu je prošlo. Ako napravimo dogovor za međusobno priznaje u postojećim granicama onda mogu i ekonomski odnosi i slobodna trgovina - rekao je Haradinaj.

Vučić pokušava što nisu mogli Tramp,Merkel,Makron

Predsednik privremene kosovske vlade Ramuš Haradinaj kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da od Prištine "isposluje" ukidanje taksi, što nisu mogli da učine ni Tramp, ni Merkel, ni Makron, piše portal Telegrafi.

"Neverovatno je da u Srbiji postoji takva logika. Predsednik Vučić je kreator i implementator ovog scenarija, i on veruje da može ono što predsednik Tramp, nemačka kancelarka Merkel i francuski predsednik Makron nisu bili u mogućnosti da postignu, a to je suspenzija poreza. On pokušava da to postigne destabilizacijom na severu, stvarajući humanitarnu krizu...", rekao je Haradinaj, a prenosi Telegrafi.

Naveo je i da je u svom pismu srpskom predsedniku tražio da se ne ide na scenario "humanitarne krize", jer to tako doživljava ceo svet, te da shvata da je Srbija uzrok destabilizacije. Istovremeno,

Telegrafi navodi da su u četiri opštine na severu Kosova preduzetnici zatvorili sve prodavnice, uključujući one sa prehrambenim proizvodima, sa namerom da predstave da je tamo stanje koje nazivaju "humanitarnom katastrofom".

Telegrafi podseća i da se sve to dešava u znak protesta protiv 100 odsto većih poreza na proizvode iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine.

Izvor: Танјуг

KiMVučićHaradinajtakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva