:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Jun 15, 2021   19:25

0

167

Haradinaj: Razgovori bez uzajamnog priznavanja opasni za Kosovo

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je neuspehom pojavljivanje premijera Aljbina Kurtija na sastanku u Briselu u procesu dijaloga sa Beogradom, smatrajući da "uzajamno priznavanje treba da bude prioritet, a ne druge teme".

"Iznenađujuće je zašto priznanje Kosova nije prioritet. Kurtijev prvi prioritet je transformacija CEFTA-e u SEFTA-u. Smešno. Kao i drugi prioritet, mirovni sporazum između dve zemlje, kao i pristup nestalima", napisao je Haradinaj na društvenim mrežama.

Kaže da inače pristup da se razgovara o temama, bez međusobnog priznavanja, kao što se ranije dešavalo u procesu dijaloga, "nema rezultata i u ovoj fazi je opasan za Kosovo".

Iz Demokratske partije Kosova (DPK), najjače opozicione albanske stranke poručili su da je Kurti u Brisel otišao prema uslovima koje je postavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Aljbin Kurti je danas pokazao da nije ispunio obećanje koje je dao Ferdoniju Kerkeziju i Nusreti Kumnovi, koji su razgovore u dijalogu uslovili razjašnjavanjem sudbine njihove dece", naveo je član predsedništva DPK Betim Gjoši.

Izvor: RTS

Ramuš HAradinajAljbin KurtiKosovoSrbijadijalog BG-PR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva