:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 14, 2021   9:28

0

154

Haradinaj-Stubla: Petkoviću odbijen zahtev za posetu Kosovu

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Meljiza Haradinaj-Stubla objavila je da je direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću sinoć zabranjen ulazak na Kosovo, gde je danas trebalo da poseti srpske porodice pogođene poplavama.

 

"Posle interesovanja medija, obaveštavam javnost da je MIP odbio zahtev srpskog zvaničnika Petra Petkovića za posetu Republici Kosovo“, navela je Haradinaj- Stubla u objavi na Fejsbuku, prenosi Kosovo onlajn.

Prema njenim rečima, to se dogodilo, jer se Srbija i dalje ponaša destruktivno.

"Nastavak kršenja i zlostavljanja proizvoljnim hapšenjima i nezakonitim pritvaranjem građana Kosova (prošle nedelje!), korišćenje ilegalnih i tajnih puteva za uvođenje sumnjivih "vakcina“ na Kosovu u cilju ugrožavanja državne bezbednosti i javnog zdravlja. Pokušaj da se nastavi kampanja protiv kosovske državnosti - nedavno je Katar pozvao da ne ''lobira za Kosovo'' flagrantnim kršenjem sporazuma iz Vašingtona i Brisela, povećavanjem provokacija, pretnji, lošeg ponašanja i prljavih igara koje donose nesigurnost i destabilizaciju u region i šire! Stoga, neka se drže podalje od Kosova“, napisala je Haradinaj-Stubla.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva