:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 28, 2020   18:22

0

65

Haradinaj tvrdi da Kurti ukidanjem taksi pomaže Vučiću

Predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova (ABK), Ramuš Haradinaj, izjavio je da je odluka premijera privremenih prištinskih institucija da ukine takse pre parlamentarnih izbora u Srbiji, konstruktivna podrška predsedniku Aleksandru Vučiću da odnese pobedu na tim izborima.

Haradinaj tvrdi da su Vučić i Kurti postigli dogovor, što je, kako kaže, razumljivo jer su aktuelnoj prištinskoj vladi potrebni glasovi Srpske liste, prenela je prištinska Koha.

On smatra da je Kurtijeva odluka da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, neprhvatljiva za Prištinu.

Sto odsto uvećane takse na srpske i proizvode iz BiH uvela je Haradinajeva vlada, novembra 2018, nakon što je, zahvaljujući kampanji zvaničnog Beograda, propala aplikacija Prištine za prijem u članstvo Interpola.

Inače, Alijansa za budućnost Kosova ranije danas nije isključila mogućnost organizovanja protesta protiv ukidanja taksi tim pre što, kako je saopštio šef poslaničke grupe te stranke Daut Haradinaj, za ukidanje te mere ne postoji saglasnost koalicionih partnera.

Haradinaj je saopštio da će vanredna sednica parlamenta na kojoj će se razmatrati vladin predlog za ukidanje taksi biti održana u ponedeljak, 2. marta, na zahtev 41 opozicionog poslanika.

Daut Haradinaj je najavio i mogućost organizovanja protesta protiv ukidanja taksi.

"Protiv smo ukidanja taksi dok Srbija nastavlja po starom. Jasno nam je da Srbija nije promenila svoj stav prema Kosovu. Smatramo da je učinila mnogo pogrešnog", rekao je Daut Haradinaj.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva