:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Januar 08, 2019   17:37

0

184

Haradinaj: Vlada voli predsednika Tačija, on je naš

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, odbio je danas da komentariše izjave predsednika Hašima Tačija za Vašington post, o mogućnosti ukidanja nametnutih uvećanih taksi na proizvode iz Srbije, ali je, kako se navodi, ironično rekao da vlada voli predsednika, prenela je prištinska GazetaExpres onlajn.

Haradinaj je izbegao da komentariše tu Tačijevu izjavu, rekavši da je nije pročitao.

„Nisam pročitao intervju, nemam komentar. Mi volimo predsednika, on je naš, a mi smo vlada i radimo svoj posao“, rekao je Haradinaj, nakon sastanka sa ministrom trgovine Endri Šaljom.

Expres navodi da Haradinaj ne namerava da ukine nametnute takse sve dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost.

„Mera uvećanih taksi je odluka vlade. To je legitimna odluka zemlje. Mi smo spremni danas da ukinemo tu meru, ako Srbija prizna kosovsku nezavisnost“, rekao je Haradinaj.

Portal piše da ni Haradinaj ni Šalja nisu želeli da odgovore da li je do njihovog susreta došlo nakon Tačijeve izjave o ukidanju taksi.

Podseća se i da vladina mera o uvođenju povećanih taksi na srpsku robu nije jedini predmet sporenja između Tačija i Haradinaja, već da se oni razilaze i po pitanju ideje o korekciji granice i razmeni teritorije sa Srbijom.

Dok Tači promoviše ovu ideju, Haradinaj je rekao da takva inicijativa znači rat, podseća Expres.

Izvor: Танјуг

KosovoRamuš Haradinaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva