:

:

TV Most

clock

Jul 25, 2019   8:05

0

141

Hasani: Haradinaj se više ne može smatrati premijerom

Ramuš Haradinaj, koji je u petak podneo neopozivu ostavku radi odazivanja na saslušanje u Specijalnom sudu u Hagu u svojstvu osumnjičenog, više se ne može smatrati premijerom, izjavio je bivši predsednik kosovskog Ustavnog suda, Enver Hasani.

 

Hasani je sinoć u izjavi za TV Dukađini objasnio da bi se Haradinaj i dalje mogao smatrati premijerom samo u slučaju da ga je parlament razrešio ove dužnosti putem izglasavanja nepoverenja njegovoj vladi.

Bivši predsednik ustavnog suda je izričit da Haradinaj više ne može da donosi bilo kakve odluke, pa ni da, kako je rekao, dolazi u premijerski kabinet.

"Može da uđe u zgradu vlade, da boravi u neku od kancelarija, kojih tamo ima, jer on je tek podneo ostavku, ali nije premijer na vlasti", jasan je Hasani.

Govoreći o mogućnosti da Kadri Veselji, kao nosilac liste vladajuće koalicije PAN, predloži još jedan manat premijeru, Hasani kaže da kosovski ustav ne dozvoljava takvu mogućnost lideru Demokratske stranke Kosova.

Ističe i da predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, ne može sam da odluči o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, već samo uz konsultacije sa predstavnicima svih parlamentarnih stranka.

Izvor: T a n j u g

HasaniHaradinajpremijerKosovoostavkaHagSpecijalni sud
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva