:

:

TV Most

clock

Jul 16, 2021   19:23

0

45

"Hidrodrini" Dečani: Voda nije uzrok trovanja

Regionalno vodovodno preduzeće "Hidrodrini", posle sastanka koji je održan sa predstavnicima državnih i zdravstvenih ustanova, još jednom ponavlja da nema naznaka da je pijaća voda uzrok zdravstvenih problema i simptoma građana opštine Dečani, prenosi Ekonomija onlajn.

"Utvrđeno je i potvrđeno da na osnovu dosadašnjih analiza (16.07.2021) NIJZK, a koje je prezentovan na sastanku, nema naznaka da je voda za piće bila uzrok zdravstvenih problema i simptoma građana koji su zatražili medicinsku pomoć u Medicinskom porodičnom centru u Dečanima“, navodi se u saopštenju preduzeća „Hidrodrini“.

Na sastanku je zaključeno da je prekid vode u problematičnom području bila neprimerena odluka, jer je u suprotnosti sa postupcima koji se primenjuju u takvim slučajevima i situacijama i da je takav postupak uticao na opštu higijenu stanovništva, i možda je,  orijentisao građane na snabdevanje iz privatnih bunara, koji su mogi biti potencijalno kontaminirani.

Donešena je odluka o hitnom preduzimanju mera u tretmanu sistema vodosnabdevanja koje će povećati i poboljšati fizičku sigurnost komponenata vodovodnog sistema.

Sa sastanka je apelovano na medije i javnost da se uzdrže od naslova i poruka koje se ne podudaraju sa zvaničnim izveštajima nadležnih institucija.

Međutim, Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je danas da su posle izvršene analize identifikovane neke bakterije koje mogu ukazivati na zagađenje vode za piće.

Izvor: Kosovo online/Ekonomia online

KiMDečanitrovanjeispravnost vode
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?