:

:

TV Most

clock

Jul 16, 2021   19:23

0

146

"Hidrodrini" Dečani: Voda nije uzrok trovanja

Regionalno vodovodno preduzeće "Hidrodrini", posle sastanka koji je održan sa predstavnicima državnih i zdravstvenih ustanova, još jednom ponavlja da nema naznaka da je pijaća voda uzrok zdravstvenih problema i simptoma građana opštine Dečani, prenosi Ekonomija onlajn.

"Utvrđeno je i potvrđeno da na osnovu dosadašnjih analiza (16.07.2021) NIJZK, a koje je prezentovan na sastanku, nema naznaka da je voda za piće bila uzrok zdravstvenih problema i simptoma građana koji su zatražili medicinsku pomoć u Medicinskom porodičnom centru u Dečanima“, navodi se u saopštenju preduzeća „Hidrodrini“.

Na sastanku je zaključeno da je prekid vode u problematičnom području bila neprimerena odluka, jer je u suprotnosti sa postupcima koji se primenjuju u takvim slučajevima i situacijama i da je takav postupak uticao na opštu higijenu stanovništva, i možda je,  orijentisao građane na snabdevanje iz privatnih bunara, koji su mogi biti potencijalno kontaminirani.

Donešena je odluka o hitnom preduzimanju mera u tretmanu sistema vodosnabdevanja koje će povećati i poboljšati fizičku sigurnost komponenata vodovodnog sistema.

Sa sastanka je apelovano na medije i javnost da se uzdrže od naslova i poruka koje se ne podudaraju sa zvaničnim izveštajima nadležnih institucija.

Međutim, Nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je danas da su posle izvršene analize identifikovane neke bakterije koje mogu ukazivati na zagađenje vode za piće.

Izvor: Kosovo online/Ekonomia online

KiMDečanitrovanjeispravnost vode
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva